Borstguide

« tillbaka till borstar

PPL: Betyder polypropylene och är ett syntetiskt material. Vid fiberstorlek 0,6 är det en standardborste för normal till lätt rengöring av de flesta golvytor, sten, keramik, terazzo, marmor, vinyl, linoleum etc. Fibern är kemikalie -och oljeresistent.

PPL 0,9: Vid fiberstorlek 0,9mm används borsten för normal till hård skurning av golv. Kan användas på de flesta golvytor.

PPL 0,3: Polering av halkfria golv, marmor och heltäckningsmattor. En mjuk borste som är skonsam för golvet.

Nylon: Syntetiskt material, mer slitstarkt än ppl och generellt sett lite dyrare. Samma användningsområde som ppl.

Tynex 1,5: Fibern är av nylon och impregnerad med slipmedel (grit 46). Används inom industrin på tyngre maskiner för att ta bort olja eller färg från golvet.

Tynex1,2: Fibern är av nylon och impregnerad med slipmedel (grit 80). Grov rengöring av starkt smutsade ytor till exempel oljiga verkstadsgolv.

Tynex 0,6: Kan ersätta ppl 0,6-0,9. Mycket slitstark. För lätt till medium rengöring på vinyl, betong, terazzo och marmor. Grit 320.

Union Mix: Naturfiber. Är en mix av palmyra och tampico som kommer från kokospalmen. Rengöring och polering av marmor, vinyl, linolium, kakel eller keramik. Inte så vanlig längre, har i många fall ersatts av PPL. Bör inte användas i områden med känslig hygien såsom sjukhus.

 

 

 

Anmälan till nyhetsbrevAnmäl dig här »

Kontakta Clean PartClean Part AB
Ekebergsvägen 103
305 75 Getinge
Telefon: 035-580 65
E-post: info@cleanpart.se