Borstar till städmaskiner

Cleanpart har ett komplett sortiment av borstar och rondellhållare till kombiskurmaskiner, åkbara skurmaskiner, singelskurmaskiner och sopmaskiner.

Borstar kan användas för alla typer av rengöring och skurning av golv. Borstar används med fördel om golven har grov struktur eller är ojämna i ytan t.ex. klinkers.

Rondellhållare används för att fästa golvvårdsrondeller på maskinen. Rondellhållare finns i några olika varianter beroende på vilken typ av rondell som används. Rondellhållare finns även med eller utan stötdämpning beroende på hur maskinen den ska sitta på är konstruerad.

 

Vanliga frågor och svar

Vad kan jag använda borstar till?

  • Borstar används bland annat till skurning och polering av olika typer av golv. De kan även användas för att sopa upp skräp och rengöra mattor.
  • Borstar finns i en mängd olika utförande och för olika tillämpningsområden.
  • Utgå alltid ifrån vilken typ av golv, matta eller annat underlag som ska rengöras när du väljer borste. Att använda fel typ av borste kan snabbt förstöra underlaget du jobbar med.

 

Vad är borstarna tillverkade av?

  • Borstkroppen är vanligen tillverkade av plast. Men det finns även borstkroppar som är tillverkade i trä och papp. De vanligaste borstfiberna är tillverkade av PPL (polypropelene), nylon, natur fiber eller tynex, som är nylon belagd med slipmedel.

 

Hur länge kan jag använda borsten, hur vet jag när den är utsliten?

  • Hur länge en borste kan användas beror på många faktorer. Vissa borstar ha en slitindikator, ett fiberknippe i en kontrasterande färg som är kortare än övriga fiber. När övrig fiber på borsten är i samma längd som slitindikatorn, då är det dags att byta borste.
    Finns ingen slitindikator på borsten, så är en tumregel att byta borste när fibern är ca 15-20mm lång.

 

Fördelar med borstar jämfört med rondeller

  • På ojämna golv rengör borstar mer effektivt än vad rondeller gör. Borstarnas strån har bättre förmåga att nå ner i golvets ojämnheter.
  • Borstar har en betydligt längre livslängd jämfört med golvvårdsrondeller.

 

 
Läs vår borstguide här 

Anmälan till nyhetsbrevAnmäl dig här »

Kontakta Clean PartClean Part AB
Ekebergsvägen 103
305 75 Getinge
Telefon: 035-580 65
E-post: info@cleanpart.se